לא רק בעזרת תרופות, אלא גם בעזרת מזון: טיפים לטיפול בחרדות דרך אוכל

חרדה הינה תגובת חירום טבעית מפני סכנה, אך לעיתים המוח משדר לגוף שהוא נמצא בסכנה גם כשלא נשקפת כזו. מצבים של חרדה מופיעים בצורות ועוצמות שונות, ויכולים להביא לדופק מהיר, רעד או סחרחורת, אך ישנן דרכי טיפול טבעיות ורפואיות להקלה על תסמיני חרדה. מה הקשר בין חרדה לתזונה? כיצד טיפול תרופתי יכול לסייע בהקלה על חרדות? כל התשובות ומידע נוסף במאמר שלפניכם.

רמוטיב, קונצרטה ולוסטרל: טיפול תרופתי מתאים

חרדה נגרמת כאשר המוליכים העצביים במוח מפרישים בצורה לא מאוזנת הורמונים הגורמים לחרדה ולתסמיניה. חרדות עלולות להתפתח ממגוון גורמים, אך אפשר לטפל בהן בין היתר בעזרת תרופות מאזנות כמו רמוטיב, תרופה לטיפול בדכאון ובחרדות המופקת מצמח ההיפרקום ומסייעת לטיפול בדיכאון המלווה בחרדה, מתח, קשיי שינה, אי שקט או מצבי רוח ירודים ומשתנים. מרכיבי התרופה משפיעים על המוליכים העצביים במוח אשר אחראים על הפרשת ההורמונים ומאזנים אותם.

ישנן תרופות נוספות העשויות לסייע לאנשים הסובלים חרדה, כמו קונצרטה לטיפול בהפרעת קשב וריכוז ובהיפראקטיביות, וכן תרופות ממשפחת SSRI או SNRI כמו לוסטרל או וויפאקס המשפיעות גם הן על מאזן ההורמונים המופרשים מהמוח לגוף. בכל מקרה של נטילת תרופה לטיפול בחרדות יש להתייעץ עם גורם רפואי שייתן מרשם והנחיות לטיפול.

מה הקשר בין תזונה לחרדה?

ידוע כי מזון משפיע על הבריאות הפיזית, אך גם סוגי מזון שונים עשויים להשפיע על המצב הרגשי של האדם, ובפרט מצבים של דכאון וחרדה. אכילה בריאה ומאוזנת, המשלבת מזונות וויטמינים מסוימים, משפיעה באופן מהותי על תפקודו של המוח והגוף, מסייעת לשמירה על המערכת החיסונית ועשויה להקל על תחושות של מתח וחרדה.

אילו סוגי מאכלים מסייעים בהקלה על חרדה?

בתקופות של לחץ וחרדה, ההמלצה היא לאכול ארוחות קלות המכילות ערכים תזונתיים גבוהים:

  • מזונות על (סופר פודס) – מאכלים בעלי ערכים תזונתיים גבוהים המסייעים לתחושת הקלה ורוגע, כמו אוכמניות, גוג'י ברי או שיבולת שועל.
  • מזונות עשירים במגנזיום – מגנזיום משפר את תגובת הגוף למצבי מתח ומפחית את ההשפעות השליליות של מצבים אלה, מרפה את השרירים ומסייע לוויסות מערכת העצבים. חוסר במגנזיום עלול להוביל לעייפות, עצבנות או קשיי ריכוז. בין מזונות אלה תוכלו למצוא ירקות עליים ירוקים כמו תרד ומנגולד, או קטניות כמו עדשים ושעועית.
  • מזונות עשירים באבץ – אבץ תומך בחיזוק המערכת החיסונית ומסייע להרגעה ולתחושות של חרדה. מזונות כמו תרד, קשיו וקינואה הינם מקורות עשירים באבץ שכדאי לכלול בתפריט היומי.
  • מזונות עשירים באומגה 3אומגה 3 מפחיתה את הדלקתיות בגוף, במיוחד במצבי סטרס בהם משתחררים הורמונים העשויים לייצר תגובה דלקתית בגוף. מזונות כמו דגים, אגוזי מלך וזרעי צ'יה או פשתן הינם עשירים באומגה 3 ויכולים להקל על תסמיני חרדה.
  • נטילת פרוביוטיקה – חיידקים פרוביוטיים הינם "חיידקים טובים" המסייעים לפעילות מערכת העיכול. יש הטוענים כי נטילת פרוביוטיקה עשויה להקל על תסמינים של הפרעת חרדה, וכן לשפר את תפקודי הזיכרון.
  • מים או תה קמומיל – עשויים להרגיע ולהקל על מצבי חרדה ולהרוות את הגוף.

לסיכום

כמעט כל אדם חווה לפחות פעם אחת בחייו חרדה, המאופיינת בתחושת לחץ, דופק מהיר ולעיתים אף רעד בידיים. ניתן להקל על תסמינים אלה בעזרת תרופות ייעודיות כמו רמוטיב, וכן באופן טבעי על ידי התאמת התפריט היומי והוספת מאכלים בעלי השפעה חיובית ומרגיעה, כמו מאכלים בעלי מגנזיום, אבץ או אומגה 3.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות