הוא צובע את האוכל בגוון משגע, הוא ארומטי במיוחד וניתן להוסיף אותו כמעט לכל תבשיל – אם עדיין אין לכם כורכום במגירת התבלינים, המאמר הבא ללא ספק ישכנע אתכם שהוא צריך להיות שם. שורש הכורכום, ממנו מפיקים את התבלין שכולנו מכירים, ניחן בלא מעט סגולות רפואיות שיכולות להיות להן השפעה נהדרת על בריאותנו. מדוע ואיך כדאי לכם לשלב כורכום בתפריט היומי שלכם? להלן כל מה שאתם צריכים לדעת על התבלין הנהדר הזה.
כורכום – גם טעים וגם בריא
הכורכום הוא צמח רב שנתי המשתייך למשפחת הזנגביליים, כאשר קנה השורש שלו חום וקליפתו חומה. תבלין הכורכום מופק מהשורש של הצמח והוא פופולרי מאוד בישראל, כאשר הוא נפוץ במיוחד בתבשילי עדות המשתייכות לאזורי מזרח אסיה, צפון אפריקה והים התיכון. הכורכום מוסיף ארומה מעודנת לתבשילים וצובע אותם בגוון כתמתם-צהבהב מפתה ומגרה. יתר על כן, יש לו גם לא מעט יתרונות בריאותיים והוא נחשב לנוגד חמצון ודלקת המקל על מגוון בעיות בריאותיות. לא בכדי הוא שימש לאורך מאות שנים כתרופה נפוצה בהודו, במיוחד עבור בעיות הקשורות במערכת הנשימה, וגם כיום נהוג להתייחס אליו בתור מזון על.
סגולותיו של הכורכום
כאמור, לכורכום יתרונות בריאותיים רבים שקצרה היריעה מלהרחיב על כולם. לפניכם כמה מיתרונותיו הבולטים:
מפחית כולסטרול
הכולסטרול הרע, LDL, הינו למעשה מולקולה שתפקידה לשנע שומנים ברחבי הגוף וגופנו זקוק למולקולה זו כדי להתקיים, אולם כמות עודפת של כולסטרול זה בגופנו עלול לפגום בתפקודם של כלי הדם. כורכום נמצא כיעיל בסיוע להפחתת כמויות הכולסטרול הרע בגופנו.
נלחם בזיהומים נגיפיים
הכורכומין, החומר הפעיל העיקרי בכורכום, מופק מקנה השורש של צמח הכורכום. יש לו תכונות אנטי דלקתיות, ולפיכך הוא יכול לסייע במלחמה של הגוף בנגיפים כמו הרפס ושפעת.
שומר על יציבות רמת הסוכר בדם
סוכרת היא אחת המחלות הנפוצות והשכיחות בעולם המערבי של ימינו. הכורכומין עשוי לסייע בהפחתת הסיכון לסוכרת מסוג 2.
נלחם בדלקות פרקים
כפי שאמרנו, הכורכומין ניחן בתכונות אנטי דלקתיות. לפיכך, צריכת כורכום עשויה לסייע בהקלה כאבים שנובעים כתוצאה מדלקות פרקים.
משמר יכולות קוגניטיביות
מכיוון שהכורכום עשיר בנוגדי חמצון, הוא עשוי לסייע גם בהגנה על המוח ועל תפקודיו. יש לו יכולת לעזור בשימור היכולות הקוגניטיביות של אנשים מבוגרים, וצריכתו לפחות כפעם בחודש יכולה לשפר את התפקוד הקוגניטיבי בצורה ניכרת.
כיצד תוכלו לשלב את הכורכום בתזונה שלכם?
מכיוון שלכורכום יש ארומה מעודנת, הוא מוסיף טעם עדין מאוד לתבשילים כך שהוא יכול להתאים למגוון רחב של מאכלים. הכורכום נצרך למאכל בצורה של תבלין, ויש המוסיפים אותו כתבלין אבקתי שנגרס מראש ויש שמגרדים את השורש ישירות לתוך התבשילים. כמו כן, הודות ליתרונותיו הבריאותיים של הכורכום, ישנם אנשים הנוטלים את הכורכומין (החומר הפעיל שבכורכום) כתוסף תזונה.
סיכום
לסיכום, על טעם ועל ריח בהחלט ניתן להתווכח, אולם בכל הנוגע לסגולותיו של הכורכום ייתכן שאכן מדובר בתבלין שיש בכוחו לתרום לא מעט לבריאותנו. תרגישו בנוח לשלב את התבלין במאכלים שאתם מבשלים, ואם אתם מעוניינים לצרוך אותו כתוסף אנחנו ממליצים לעשות זאת לאחר ייעוץ עם גורם רפואי. תיהנו!
המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.